Leirit

Leiritoiminta

Eri ikäryhmille suunnattujen leiri- ja retkeilytoimintojen tarkoituksena on tarjota elämyksiä, kokemuksia sekä kehittää sosiaalista kanssakäymistä kaikkine eri muotoineen.

Yhdistys pyrkii järjestämään joka kesä vähintään kahden leirien. Leirien osallistujat ovat pääosin nuoria/lapsia. Ajatuksena on tarjota maahanmuuttajataustaisille nuorille ja lapsille mahdollisuus tutustua suomalaiseen maaseutuun. Maahanmuuttajilta puuttuu lähes kokonaan mahdollisuus viettää aikaa maalla. Nuorille ja lapsille leirillä järjestetyssä toiminnassa kiinnitettään erityistä huomiota sopeutumiseen suomalaisiin olosuhteisin. Leirin ohjelmaan kuuluu monenlaisia aktiviteetteja alaikäisiä varten.

Perheleiri tarjoaa maahanmuuttajaperheille mahdollisuuden tutustua suomalaiseen maaseutuun. Vanhemmille erityisesti kotiäidille järjestetään leirillä aikaa keskinäiseen kanssakäymiseen ja virkistäytymiseen myös ilman lapsia. Lapsille ja nuorille leirillä järjestetyssä toiminnassa kiinnitetään erityistä huomiota sopeutumiseen suomalaisiin olosuhteisiin. Leirin ohjelmaan kuuluu monenlaisia aktiviteetteja alaikäisiä varten.